Opleidingen

YIN Association | YIN Opleidingsinstituut | YIN Gilde

YIN Association – Alle opleidingen

Klik in de kolom hiernaast op een opleiding om meer informatie te lezen. 


Deze pagina wordt momenteel nog aangevuld met de laatste informatie. Het is daarom mogelijk dat sommige links nog niet zijn doorgevoerd.


U kunt alle opleidingen ook terugvinden in de agenda. Vanuit hier is het ook mogelijk om direct bestellingen te plaatsen.


Voor vragen of opmerkingen kunt u gebruikmaken van de contactpagina. Wij proberen dan binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

YIN BASICS 

Velen denken dat de hersenen in het lichaam de basis zijn van de informatie (bewustzijn) in het lichaam. Niets is minder waar.
De YIN Yoga is een vorm van yoga en laat de ruimte beleven in de breedste zin van het woord. De houdingen richten zicht op het verbinden op zielsniveau met het “connective tissue,” verbindende weefsel ook wel bindweefsel genoemd. Niet alleen het bindweefsel, het water maar ook het lichaamsveld wordt door YIN Yoga op een andere manier beleeft.

Bindweefsel bestaat voor 98% uit water. Dit verbonden en gestructureerde water is de grootste informatiedrager in het menselijk lichaam. Het water wordt geleid door waterwegen. We noemen dit tegenwoordig het “primo vasculaire systeem” PVS of zoals de meeste mensen dit kennen als meridianen. Er zijn watersnelwegen en zeeën in het lichaam te vinden waar de informatie via verloopt, om steeds weer de informatie te herkennen en een mogelijkheid te geven om te herinneren.

Hoe gedraagt het water zich in jou? Is het bevroren of is het gas.
Wat is de boodschap van het gestructureerde water in jou? En hoe kun je met de informatie in jouw water contact maken?’

In de YIN BASICS mag je dit allemaal zelf gaan beleven. Natuurlijk komen er 18 tot 24 houdingen aan bod. En net als bij alle andere YIN yoga docenten opleidingen komt de essentie van YIN yoga in alle facetten tot haar recht.

Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies, Patrick Jordans, Rixt Wolters, Tealinda Hoogeboom, Wanda Menke
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (praktijkuren)3 dag (21 uur)
LocatieSneek
Kosten€639,-

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 111:00 – 18:00 uurInclusief diner
Dag 210:00 – 17:00 uur 
Dag 310:00 – 17:00 uur 

YIN BASICS 1

In deze module richten we ons met name op YIN verbonden met de onderste extremiteiten van het lichaam. Dit heeft alles te maken met de keuzes die je maakt en dat wat jij in het nu neerzet op aarde. De wervelkolom in vooral het lumbale gebied, het heiligbeen, het bekken, de heupen, de bovenbenen, knieën, schenen, enkels en voeten komen in deze module uitgebreid aan bod. Dat wat wel en niet mogelijk is in gewrichten en waar compressie en tension/ rek samen het Yinne aspect laten resoneren binnen de YIN yoga. Veel van de YIN houdingen worden zowel functioneel anatomisch, metafysisch fysiologisch en energetisch uitgelegd. Contact maken met je eigen bindweefsel in iedere houding is bij deze module een essentie. Beleven wat het gestructureerde water je te vertellen heeft een mogelijkheid. Gaan herkennen wanneer je wel of niet iemand kan ondersteunen om de houding in te nemen en daarmee nog meer te worden. Dit alles is mogelijk door deze module zelf te ervaren en beleven.

Inhoud:

 • 12 basis Yin houdingen voor Basic YIN
 • Het functioneel gebruik van bolsters
 • Functionele Anatomie en YIN
 • Water als informatie drager
 • Trilling als medicijn
 • YIN Assist om jezelf te verdiepen
 • Hypomobiliteit en YIN
 • Hypermobiliteit en YIN
 • Yin yoga lesgeven
 • Yin yoga als coach
 • Wanneer geef je geen YIN
 • Bij wie geef je juist wel YIN
 • Inleiding in de chakra’s en chakraleer
 • Yin binnen de integratieve geneeskunde.


Een syllabus wordt bijgevoegd en na de drie dagen ontvang je op een later moment een online les gegeven door Catharina van Bemmel over het basis chakra. Om jezelf neer te zetten als Yin yoga docent of gewoon om jezelf stabieler neer te zetten op onze aarde.

Boek hem hier!

Opleidingsinformatie:

Docent(en) Emrik Suichies, Patrick Jordans, Rixt Wolters, Tealinda Hoogeboom, Wanda Menke
Studieniveau HBO +
Cursusdagen (praktijkuren) 3 dagen (21 uur)
Online 8 uur
Totale Studiebelasting ca 280 uur
Niveau HBO+
ECTS punten 10
Aanbevolen literatuur Je kunt je leven helen, Louise Hay; Met aandacht genezen, C. Arend en H. Goossens
Locatie Sneek, Antwerpen
Kosten €639,00

Rooster:

Dag Tijden Bijzonderheden
Dag 1 11:00 – 18:00 uur Inclusief diner
Dag 2 10:00 – 17:00 uur
Dag 3 10:00 – 17:00 uur

YIN BASICS 2

De module 2 zal een verdieping zijn op de module 1. Hier richten we ons samen op de bovenste extremiteiten, de thoracale en cervicale wervelkolom, de ribben en hoe jij in het nu handelt in het dagelijks leven. Van de bovenste extremiteiten komen jouw schouders, de bovenarmen, ellebogen, onderarmen, polsen en handen in drie dagen meer dan genoeg aan bod.

Deze botstructuren en gewrichten worden zowel functioneel anatomisch, metafysisch en energetisch uitgelegd aan de hand van veel voorbeelden.
Ook in deze module wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de specifieke meridiaanleer gekoppeld aan de houdingen, pathologie en YIN en het contact maken met de neutraliteit van het eigen hart van de YIN docent.

Inhoud:

 • 9 advanced Yin houdingen
 • Het functioneel inzetten van jezelf binnen de YIN.
 • YIN yoga beleven en leren leven.
 • Plasma als medium om te herkennen.
 • Trilling als geneesmiddel
 • YIN Assist om jezelf verder te verdiepen
 • YIN en ontstekingen
 • YIN en arthrose
 • YIN is meer dan lesgeven
 • YIN yoga als therapie voor jezelf
 • Verdieping van de meridianen met het PVS.
 • Yin houdingen voor ongemakken ( YHVO)De syllabus wordt nu aangevuld met extra info.
Na deze afrondende drie dagen ontvang je een online les gegeven door Catharina van Bemmel over het keel chakra. Om daarna jezelf uit te spreken als erkend YIN yoga docent. Of gewoon om makkelijker uit te spreken wat nu uitgesproken mag worden.

Boek hem hier!

Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies, Patrick Jordans, Rixt Wolters, Tealinda Hoogeboom, Wanda Menke
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (praktijkuren)3 dagen (21 uur)
Online8 uur
Totale Studiebelastingca 280 uur
NiveauHBO+
ECTS punten10
Aanbevolen literatuurJe kunt je leven helen, Louise Hay; Met aandacht genezen, C. Arend en H. Goossens
LocatieSneek, Antwerpen
Kosten€639,00

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 111:00 – 18:00 uurInclusief diner
Dag 210:00 – 17:00 uur 
Dag 310:00 – 17:00 uur 

Basismodules YIN Therapie

In de modules van de YIN Therapie opleiding maak je kennis met YIN als yogavorm, maar vooral als ‘Your Inner Nature’: een manier om jezelf en het leven te beleven.

Door theorie en door zelf de houdingen te beleven, maak je anders kennis met bindweefsel en water, de werking en de betekenis ervan. Je leert en ervaart hoe het lichaam functioneel anatomisch in elkaar steekt, en hoe ieder lichaam op zijn eigen unieke manier beweegt en functioneert. Je leert anders te kijken naar signalen van lichaam en geest. De functionele osteopathie maakt dat nu ook de spieren onderdeel worden van de YIN om te ontspannen wanneer dit nodig is zodat het bindweefsel dan meer op rek kan komen.

Wanneer is deze opleiding iets voor mij?
Wanneer je opgeleid bent als YIN yoga docent, wanneer je YIN een warm hart toedraagt en je de geneeskunst van YIN yoga aanspreekt, wanneer je zorgprofessional in de huidige gezondheidszorg bent en YIN wilt verbinden met je coaching, begeleiding of behandelingen van cliënten. Of wanneer je (lifestyle) coach bent en meer handvaten wilt hebben om je cliënten te begeleiden.

 
Opleidingsinformatie:
Docent(en)Emrik Suichies, Patrick Jordans
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (praktijkuren)3 dagen (21 uur)
NiveauHBO+
ECTS punten10
Aanbevolen literatuurJe kunt je leven helen, Louise Hay; Met aandacht genezen, C. Arend en H. Goossens
LocatieSneek, Antwerpen
Kosten€693,-

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 118:00 – 21:00 uur 
Dag 209:00 – 18:00 uur 
Dag 306:00 – 15:00 uur 

Over Leven in het licht

Iedereen weet dat YIN momenteel hot is en dat je als YIN-docent de anatomie kunt voegen in functionaliteit en je persoonlijkheid. Iedereen weet dat YIN-houdingen best wel heftig kunnen zijn en soms ook juist weer niet. Iedereen voelt zich na een YIN-les verbonden met zichzelf en voelt hoe de oxytocine haar werk doet als knuffel hormoon. Het wordt al wat minder bekend wanneer je het gaat hebben over water wat zich in het bindweefsel gedraagt als 2H3O (H3O+). En dat deze positieve lading van wezenlijk belang is om als een soort van accu het cellulaire water te laten opladen met als brandstof infrarood “licht” van 470 nm. Het is nog wat minder bekend wanneer je de verbinding gaat leggen met de “epigenetica”. Het wel of niet tot expressie komen van je DNA, terwijl je in een bepaalde houding ligt. Hoe informatie versterkt wordt op de vier verschillende niveaus van je hersenen en waar je de verbinding kunt leggen met een thema wat al generaties lang is doorgegeven. Het leren herkennen hoe dit alles nu in jouw lichaam tot uiting komt via pijn, discomfort en/of onmacht. Tijdens deze drie dagen kun je de YIN intens beleven en krijg je verschillende handvaten aangereikt om deze manier van YIN ook met anderen te delen.

INHOUD MODULE

De module is opgebouwd uit verschillende onderdelen. De Basic YIN (yoga) bestaat uit het verbinding maken met en het doorleven van de YIN houdingen in YIN 3.3 of YIN 3.6. Tijdens de presentaties wordt uitleg gegeven over zowel de fysieke als de energetische werking van organen en verbonden structuren. Het zijn de momenten waarop je de YIN op (vernieuwende) manieren mag gaan ontdekken en beleven in de houdingen die je al kent. Momenten waarop je niet alleen voor jezelf tot diepere inzichten kunt komen, maar ook tools in handen krijgt waarmee je anderen kunt ondersteunen in hun herstelprocessen. Deze YIN module ‘Over leven in het licht’ bestaat uit 21 uren verdeeld over drie dagen. Tijdens deze YIN module staan de organen milt, hart, dunne darm, blaas, dikke darm en maag centraal. In de tweede module ‘Over leven in het duister’ worden de schildklier, galblaas, lever, longen en maag ingelicht. Voor deze module is een speciaal werkboek gemaakt wat uitgereikt wordt op dag 1. Hierin is de belangrijkste informatie van de module opgenomen en ruimte voor het maken van belevingsverslagen en aantekeningen. Hieronder verdere praktische informatie over de module.

 

Boek hem hier!

Opleidingsinformatie:

Docent(en) Emrik Suichies, Patrick Jordans
Studieniveau HBO +
Cursusdagen (praktijkuren) 3 dagen (21 uur)
Niveau HBO+
ECTS punten 10
Aanbevolen literatuur Je kunt je leven helen, Louise Hay; Met aandacht genezen, C. Arend en H. Goossens
Locatie Sneek, Antwerpen
Kosten €693,00

Rooster:

Dag Tijden Bijzonderheden
Dag 1 18:00 – 21:00 uur
Dag 2 09:00 – 18:00 uur
Dag 3 06:00 – 15:00 uur

Over Leven in het duister

In deze module kan je aan de hand van het innemen van de houdingen in het ritme van de meridiaanklok de houdingen nog intenser beleven gedurende de nachtelijke uren. Naast de organen die behandeld zijn tijdens de module YIN 1, ‘Over leven in het licht’ worden nu de schildklier, galblaas, lever, longen, dikke darm en maag specifiek uitgelicht. Uiteraard is er ook in deze module ruimte voor de Basic YIN yoga, YIN ASSIST, YIN Medicine en nog veel meer om het pad naar meesterschap te kunnen bewandelen. Ook in deze module krijg je wederom een specifiek werkboek uitgereikt waarin de belangrijkste informatie van de module is opgenomen en waarin ruimte is opgenomen voor het maken van belevingsverslagen en aantekeningen.

Boek hem hier!

Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies, Patrick Jordans
NiveauHBO +
Cursusdagen (praktijkuren)3 dagen (21 uur)
AanvangsniveauBasis Module 1 bij BIVAG of een ander opleidingsinstituut
ECTS punten10
Verplichte literatuurJe kunt je leven helen, Louise Hay; Met aandacht genezen, C. Arend en H. Goossens
LocatieSneek, Antwerpen
Kosten€693,-

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 121:00 – 06:00 uur 
Dag 215:00 – 21:00 uurinclusief maaltijd
Dag 309:00 – 15:00 uur 

Chakrapsychologie

Basisopleiding YIN module 3 is een unieke scholing, omdat deze volledig in het teken staat van jouw persoonlijke ontwikkeling en jouw zijn. Aan de hand van YIN, het onderzoeken en ervaren van jouw chakra’s, de chakra psychologie en de verbintenis met je voorouders, ga je in drie dagen op reis naar je eigen kern.In deze derde module leer én ervaar je de belangrijkste elementen van de chakra psychologie in jezelf en daarbuiten. Je leert onder andere hoe je je verschillende chakra’s kunt gronden, reinigen en uitlijnen, en welke invloed de chakra’s kunnen hebben op fysiek, mentaal en energetisch vlak. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van visualisaties, meditaties, pranayama, chakra yoga en een diep doorvoelen.Daarnaast wordt uiteengezet welke invloed je voorouders op jou hebben en welke invloed jij als voorouder hebt. Het verleden, heden en toekomst in elkaar verweven met jou als middelpunt.Door te ondervinden wie jij ten diepste bent, te ervaren waar je krachten en je verlangens liggen, word je in staat gesteld om niet alleen je lessen/ behandelingen te verrijken, maar vooral ook je eigen leven en dat van je naasten.Iedere module 3 kent een thema dat past bij de tijdsgeest van dat moment.Catharina van Bemmel werkt al meer dan 30 jaar met de chakra’s en is bekend met diens psychologie, maar ook het lezen van de energie welke de chakra’s uitzenden. Gedurende de les blijft zij kijken naar wat energetisch de ‘groepsvraag’ is en individueel zichtbaar is in de aura van een ieder. Dit maakt, dat waar nodig zij een en ander direct aanpast. Hierdoor is iedere module 3 anders, nooit statisch maar altijd als in een vloeiend geheel te be-leven.

Hier aanmelden!

Opleidingsinformatie:

Docent(en)Catharina van Bemmel en Emrik Suichies
NiveauHBO +
Cursusdagen (studiebelasting)3 dagen (75 uur)
ECTS punten10
Verplichte literatuurChakra werkboek Judith Anodea
LocatieSneek
Kosten€693,-
Extra informatieDe eerste dag is inclusief diner, lunch zelf verzorgen

Rooster: (10,11, 12 nov)

DagTijdenBijzonderheden
Dag 111:00 – 18:00 uurInclusief diner, na 18.00
Dag 210:00 – 17:00 uur 
Dag 310:00 – 17:00 uur 

Chakra’s online

Catharina van Bemmel neemt je in zeven lessen mee in een reis door jezelf via de psychologie van de chakra’s.

Een betere wereld begint nog altijd bij jezelf. Niet in de eerste plaats door wat we doen of te melden hebben, maar vooral of je bereid bent te kijken naar dat wat er daadwerkelijk in jezelf nog mag veranderen. Dit kan bijzonder lastig zijn omdat patronen ons makkelijk verleiden tot het gedrag wat we kennen. En wat we kennen is veilig en, niet eens bewust, de makkelijkste weg. Om daadwerkelijk te kunnen groeien, dienen we onszelf te accepteren als mens met alle menselijke trekjes die ons eigen zijn. Ook als deze niet zo heel erg ‘yogisch’ zijn. Daar is echter meer voor nodig dan een vorm van yogabeoefening en filosofie die ons weliswaar wekt en zeker nodig is als een basis. Maar het daadwerkelijk aangaan van hetgeen in ons gewekt dient te worden, vraagt je nederig te onderzoeken en beleven, in dankbaarheid. Om uiteindelijk te kunnen genieten van de vrijheid en de ruimte die in jou ontstaat. Want authentiek zijn zonder je druk te hoeven maken over hoe het ‘yogisch’ of spirituele gezien” hoort en je eigen leven leven (niet lijden) zonder de angst over ”wat men ervan vindt”, daar gaat dit online programma over.


Opleidingsinformatie

Docent(en)Catharina van Bemmel
NiveauHBO +
Cursusdagen (studiebelasting)7 online lessen welke 5 maanden beschikbaar blijven
Aanvangsniveau

– Basismodule 1 & 2 bij de YIN Academie of een ander opleidingsinstituut

-(Zorg) professional met AGB-code

ECTS punten2,5
Verplichte literatuurChakra werkboek Judith Anodea
LocatieOnline
Kosten€181,-

Verdiepingsdagen

Bij de basismodule YIN/YIN therapie opleiding zijn twee verdiepingsdagen toegevoegd met in totaal tien nieuwe houdingen die verder ingaan op dat wat je hebt geleerd in de YIN module 1 en 2.
Verdieping 1 sluit aan op basis module 1 en is gericht op het bekken, de heupen en de onderste extremiteiten. Daarnaast staat het thema Basis centraal. Wat is jouw basis? Durf je op jouw basis te vertrouwen? Hoe voed je je basis en hoe kun je terugkeren naar jouw basis als je het gevoel hebt ervandaan te zijn?


Verdieping 2 sluit aan op basis module 2 en is gericht op de schoudergordel, het hart en de bovenste extremiteiten. Net als in dag 1 gaat het deze dag over authenticiteit: welke woorden passen bij jou, je les of jouw begeleiding? Hoe sluit je aan bij de ander en blijf je toch bij jezelf? Een dag waarbij zelfliefde en de neutraliteit van het hart centraal staan.
Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (studiebelasting)1 dag (8 uur)
LocatieSneek
Kosten€195,-

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 110:00 – 18:00 uurZelf lunch verzorgen

Verdiepingsdag 1

Deze verdiepingsdag sluit aan op de basismodule YIN 1, Over het leven. Er komen vijf nieuwe houdingen aan bod die betrekking hebben op bekken, heupen en de wervelkolom, met focus op de onderste extremiteiten. Ook in deze dag, wordt er verbinding gemaakt tussen de houding, de metafysische en energetische betekenis en de beleving daarvan. Natuurlijk komen ook de functionele anatomie, elementenleer en meridiaanleer aan bod. Deze dag is gekoppeld aan: basis.
Wat is jouw basis en durf je daarop te vertrouwen? Hoe voed je jouw basis en hoe kun je ernaar terugkeren als je het gevoel hebt bij jezelf vandaan te zijn? Daarnaast gaat deze dag over het geven van authentieke woorden aan jouw beleving, vanuit de basis. Woorden zijn van essentieel belang als het gaat om wie jij bent. Welke woorden passen specifiek bij jou? Ieder woord heeft en eigen toon, lading en associatie. Zeker van belang voor jezelf, maar ook als docent of therapeut. Een waardevolle dag ook als je de vakopleiding YIN therapie volgt, waar belevingsverslagen een vast onderdeel van het curriculum zijn.Opleidingsinformatie:

Docent(en) Emrik Suichies
Studieniveau HBO +
Cursusdagen (studiebelasting) 1 dag (8 uur)
Locatie Sneek
Kosten €195,-

Rooster:

Dag Tijden Bijzonderheden
Dag 1 10:00 – 18:00 uur Zelf lunch verzorgen

Verdiepingsdag 2

Verdiepingsdag 2 sluit aan op de YIN 2, Over Leven in het duister. In deze verdiepingsdag komen vijf nieuwe houdingen aan bod.
Alle kennis van meridianen, elementen, anatomie en metafysische leer en de chakra’s, worden tijdens verdiepingsdag 2 herhaald en verdiept in het gebied van de bovenste extremiteiten: de armen, schoudergordel. De dag is daarmee onlosmakelijk verbonden met het zelfliefde en het hart.
Zo beleef je de Laced Wings en de 3-D houding, de lightversie van de Outrigger.
Ook hier gaat het over authenticiteit. Spreken vanuit je hart: welke woorden passen bij jou en jouw essentie?
Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (studiebelasting)1 dag (8 uur)
LocatieSneek,
Kosten€195,-

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 110:00 – 18:00 uurZelf lunch verzorgen

YIN Medicine®

Bij YIN Medicine® krijg je inzichten aangereikt vanuit de Functionele osteopathie, YIN ASSIST en Cranio-Sacraal therapie. De opleiding is gericht op individuele sessies binnen YIN yoga en YIN therapie. Als cursisten of cliënten een houding in de YIN niet optimaal kunnen innemen door een hypertonie in het spier weefsel, is soms wat ruimte van buitenaf nodig. Dit kan onder andere bereikt worden middels een oscillatie uit de functionele osteopathie. Met de verkregen ruimte binnen het gewricht, de fascia, bijbehorende meridiaanparen en het human bodyfield, kan de cliënt zelf verder door een passende YIN houding in te nemen. Bij YIN Medicine leer en ervaar je welke informatie hoort bij bepaalde delen van de funcionele anatomie en pathologie en welke verschillende wegen kunnen leiden naar herstel. Zo leer je hoe je je cliënt gericht kunt ondersteunen in het stuk waar deze voor komt.
Personal Yoga of Life style coaching krijgt hiermee een volwaardige inhoud vanuit de YIN en voedt haar medicinale en helende karakter.

De specialisatie YIN Medicine® is bestemd voor yogadocenten en zorgprofessionals die een volledig afgeronde opleiding YIN Yoga hebben gedaan via BIVAG of via een ander erkend opleidingsinstituut met minimaal 50 uur opleiding.
Daarnaast is deze specialisatie geaccrediteerd door VBAG, BATC en NVST. YIN Medicine is onderdeel van de opleiding YIN therapie, maar kan ook als losse module gevolgd worden.
Overleg met een van onze hoofddocenten is altijd mogelijk bij vragen over de opleiding YIN Medicine.

Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies, Rixt Wolters en Tealinda Hoogeboom
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (praktijkuren)3 dagen (21 uur)
NiveauHBO+
ECTS puntenModule 1: 7,5   Module 2 t/m 4: 5 per module
Aanbevolen literatuurTrilling als medicijn
LocatieSneek
Kosten€693,-

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 111:00 – 18:00 uurInclusief diner
Dag 210:00 – 17:00 uur 
Dag 310:00 – 17:00 uur 

YIN Medicine – Module 1

YIN als nieuw pad binnen de Integratieve geneeskunde.

De eerste van 4 modules gaan je meer inzicht verschaffen in wat bindweefsel werkelijk is als Matrix. Wat het bindweefsel zoal vervoert en wat het verbindt met materie en hoe jij in relatie met de cliënt jezelf verbindt op de verschillende niveaus. Bindweefsel ofwel fascia, is in het lichaam rijk vertegenwoordigd. Niet alleen onder de huid of in de pezen of botten, maar ook in het vetweefsel en zelfs in het brein. Met technieken vanuit de YIN, Cranio sacraal filosofie, Functionele Osteopathie, Haptonomie en YIN ASSIST wordt YIN Medicine een wezenlijk onderdeel van jouw professioneel begeleiden.

We gaan dieper in op de definitie van ‘Ancient Medicine´ en bewandelen meerdere wegen naar helen en heel worden. De relatie tussen bindweefsel, meridianen (informatiekanalen) en zeeën van informatie die in het lichaam fysiek vormgeven komt hier samen. Je leert welke informatie de (wonder) meridianen bevatten, wat ze doen en hoe het beïnvloeden van deze informatie door verstilling en beweging een verschil kan maken. De dagen zijn gevuld met diverse aandoeningen die te maken hebben met de lage rug en het ‘heilige been’. Alles in relatie met YIN Yoga en de vormen vanuit de YIN ASSIST.

Boek hem hier!

Opleidingsinformatie:

Docent(en) Emrik Suichies, Rixt Wolters en Tealinda Hoogeboom
Studieniveau HBO +
Cursusdagen (praktijkuren) 3 dagen (21)
Niveau HBO+
ECTS punten 7,5
Aanbevolen literatuur Trilling als medicijn
Locatie Sneek
Kosten €693,-

Rooster:

Dag Tijden Bijzonderheden
Dag 1 11:00 – 18:00 uur Inclusief diner
Dag 2 10:00 – 17:00 uur
Dag 3 10:00 – 17:00 uur

YIN Medicine – Module 2

In deze tweede module wordt de YIN en de technieken vanuit de osteopathie verder verbonden aan de metafysische betekenis van heupen, enkels en onderbenen. Vanuit deze regio’s wordt een nieuwe verbinding gelegd met signalen en symptomen die gerelateerd zijn aan deze gebieden. De heupen en het bekken in relatie tot hun energetische betekenis en functionele osteopathie wordt in de module herhaald en verdiept.

Assisted YIN is hierbij een extra tool om na de actieve detonisering van musculatuur via YOI (yin osteopathie en integratie) het verzachten van het bindweefsel te verwezenlijken.

Je leert water (2H3O) nog meer als informatiedrager herkennen. Relaties worden gemaakt met TCM, Ayurveda en andere zienswijzen. Daarbij ervaar je hoe je cliënten kunt begeleiden op afstand en nabij. Afstemmen op jezelf en jezelf beschermen in het contact. Er is aandacht voor adem en niet ademen als absoluut nulpunt.

Leren afstemmen op cliënten en hun reacties om daarna te kunnen handelen als professionele dienstverlener is een belangrijk onderdeel van deze module. Het integreren van informatie en wegen om te komen tot duurzaam herstel van het lichaam, voor jezelf en je cliënt, om vanuit de diverse houdingen af te stemmen op het signaal om de oorzaak erachter te vinden. Het luisteren naar je client en jezelf, het verstaan van de woorden die er toe doen en het reflecteren en spiegelen is waar begeleiden kracht wordt.

Boek hem hier!

Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies, Rixt Wolters en Tealinda Hoogeboom
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (praktijkuren)3 dagen (21 uur)
NiveauHBO+
ECTS punten5
Aanbevolen literatuurTrilling als medicijn
LocatieSneek
Kosten€693,-

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 110:00 – 18:00 uurInclusief diner
Dag 210:00 – 17:00 uur 
Dag 310:00 – 17:00 uur 

YIN Medicine – Module 3

In deze module gaan we verder in op de informatie die je in medicine 1 en 2 hebt ontvangen en je maakt kennis met de filosofie vanuit de cranio sacraal therapie. Dit stimuleert beide het zelfherstellend vermogen, activeert het meridiaansysteem en raakt zowel het fysieke als het energetisch lichaam. Doordat we in deze Module de aanraking gekleed toepassen is deze prachtig samen te voegen met YIN Yoga om zo een individuele begeleiding nog completer te maken. Je maakt een eerste kennismaking met Cranio sacraal ritme. Wat is een Cranio-sacraal ritme? Hoe kun je contact maken met dat diepere ritme tussen het universum en het lichaam? Wat brengt het als er contact gemaakt wordt met dit cranio sacrale ritme wat in ons levenscheppend is? Cranio wordt ook wel ’Breath of Life’ genoemd: absolute YIN binnen de begeleiding van de cliënt en de therapeut. De herhaling van de module 1 en 2 komt in deze twee dagen weer voorbij waardoor alles nog meer geïntegreerd wordt in je begeleiding.

Boek hem hier!

Opleidingsinformatie:

Docent(en) Emrik Suichies, Rixt Wolters en Tealinda Hoogeboom
Studieniveau HBO +
Cursusdagen (praktijkuren) 3 dagen (21 uur)
Niveau HBO+
ECTS punten 5
Aanbevolen literatuur Trilling als medicijn
Locatie Sneek
Kosten €693,-

Rooster:

Dag Tijden Bijzonderheden
Dag 1 11:00 – 18:00 uur Inclusief diner
Dag 2 10:00 – 17:00 uur
Dag 3 10:00 – 17:00 uur

YIN Medicine – Module 4

In module 4 van YIN Medicine worden de YIN en Osteopathie verder gekoppeld aan de wervelkolom in het lumbale en thoracale stuk. De schoudergordel, ellebogen en polsen worden belicht vanuit de metafysische betekenis. De cervicale- en thoracale wervelkolom wordt als bijzonder torodial field bekeken. Diverse technieken en YIN ASSIST’s zijn in deze module ook weer een onderdeel en alles wordt ingevoegd in een consult met casuïstiek. Je leert hier holistisch kijken en denken in ketens. Het verschil tussen bindweefsel en spierweefsel neemt een prominente plaats in het herkennen van de werkvorm die je toepast als therapeut/coach. De technieken uit module twee worden herhaald en getoetst. Er worden diverse pathologische beelden besproken waaronder de SOLK- problematiek en specifieke pathologie zoals HNP, Osteoporose, Artritis, Artrose, SI -klachten, Discopathie, Reuma, ziekte van Bechterew, Ischias en pseudoradiculaire klachten. De theorie vanuit de Biofysische geneeskunde wordt besproken: Kan techniek als MiCellF ons ondersteunen in het vinden van de juiste weg door ons onderbewustzijn?

Boek hem hier!

Opleidingsinformatie:

Docent(en) Emrik Suichies, Rixt Wolters en Tealinda Hoogeboom
Studieniveau HBO +
Cursusdagen (praktijkuren) 3 dagen (21 uur)
Niveau HBO+
ECTS punten 5
Aanbevolen literatuur Trilling als medicijn
Locatie Sneek
Kosten €693,-

Rooster:

Dag Tijden Bijzonderheden
Dag 1 11:00 – 18:00 uur Inclusief diner
Dag 2 10:00 – 17:00 uur
Dag 2 10:00 – 17:00 uur

YIN & Neurotransmitters

YIN yoga komt steeds meer in de aandacht als vorm van Yoga om wel te zijn en wel te blijven. Daarnaast is er binnen de neurofysiologie en -pathologie steeds meer informatie beschikbaar over de werking van ons brein en de communicatie in ons brein. Het zelf aanmaken van communicatiestoffen als hormonen en neurotransmitters is een must om goed in je vel te zitten en relaxed te kunnen reageren op je omgeving. Deze neurotransmitters hebben een belangrijk effect op je fitheid, slaappatroon, gemoedstoestand, immuunsysteem, geheugen, hormoonproductie, concentratie en focus. Kortom, neurotransmitters zijn van invloed op je fysieke, mentale en energetische welzijn. De juiste voeding en aanvullingen waar nodig, de juiste beweging en mentaal evenwicht zorgen voor de juiste brandstof om deze stofjes aan te maken door je eigen brein en lichaam (darmen). En wat juist is, verschilt altijd van persoon tot persoon. In deze module leer je hoe je kunt herkennen of en welke stofjes bij jou of je cliënt in balans zijn en welke wellicht wat minder. En vooral: wat kun je doen met YIN, voeding en leefstijl om weer meer harmonie te creëren. Voorafgaand aan deze module ontvang je digitaal de Neuro4-test, die tijdens de module besproken wordt, zodat je gaat zien hoe de balans is van jouw eigen neurotransmitters in reserve en aanmaak. YIN & Neurotransmitters bestaat uit een module van drie dagen. In deze Module komen dopamine, serotonine, acetylcholine en GABA aan bod. De module YIN & neurotransmitters maakt deel uit van de opleiding YIN therapie, maar is ook een prachtige verdieping voor yogadocenten, zorgprofessionals en coaches. Daarnaast voor iedereen die zich bezighoudt met de mentaal- emotionele kant van welzijn.

Opleidingsinformatie:

Docent(en) Emrik Suichies
Studieniveau HBO +
Cursusdagen (praktijkuren) 3 dagen (21 uur)
Niveau HBO+
ECTS 5
Locatie Sneek
Kosten €693,-

Rooster:

Dag Tijden Bijzonderheden
Dag 1 11:00 – 18:00 uur Inclusief diner
Dag 2 10:00 – 17:00 uur
Dag 3 10:00 – 17:00 uur

YIN & Neurotransmitters

YIN yoga komt steeds meer in de aandacht als vorm van Yoga om wel te zijn en wel te blijven. Daarnaast is er binnen de neurofysiologie en -pathologie steeds meer informatie beschikbaar over de werking van ons brein en de communicatie in ons brein. Het zelf aanmaken van communicatiestoffen als hormonen en neurotransmitters is een must om goed in je vel te zitten en relaxed te kunnen reageren op je omgeving. Deze neurotransmitters hebben een belangrijk effect op je fitheid, slaappatroon, gemoedstoestand, immuunsysteem, geheugen, hormoonproductie, concentratie en focus. Kortom, neurotransmitters zijn van invloed op je fysieke, mentale en energetische welzijn. De juiste voeding en aanvullingen waar nodig, de juiste beweging en mentaal evenwicht zorgen voor de juiste brandstof om deze stofjes aan te maken door je eigen brein en lichaam (darmen). En wat juist is, verschilt altijd van persoon tot persoon. In deze module leer je hoe je kunt herkennen of en welke stofjes bij jou of je cliënt in balans zijn en welke wellicht wat minder. En vooral: wat kun je doen met YIN, voeding en leefstijl om weer meer harmonie te creëren. Voorafgaand aan deze module ontvang je digitaal de Neuro4-test, die tijdens de module besproken wordt, zodat je gaat zien hoe de balans is van jouw eigen neurotransmitters in reserve en aanmaak. YIN & Neurotransmitters bestaat uit een module van drie dagen. In deze Module komen dopamine, serotonine, acetylcholine en GABA aan bod. De module YIN & neurotransmitters maakt deel uit van de opleiding YIN therapie, maar is ook een prachtige verdieping voor yogadocenten, zorgprofessionals en coaches. Daarnaast voor iedereen die zich bezighoudt met de mentaal- emotionele kant van welzijn.

Boek hem hier!

Opleidingsinformatie:

Docent(en) Emrik Suichies
Studieniveau HBO +
Cursusdagen (studiebelasting) 3 dagen (22,5 uur)
Niveau HBO+
ECTS 5 ECTS
Locatie Sneek
Kosten €693,-

Rooster:

Dag Tijden Bijzonderheden
Dag 1 11:00 – 18:00 uur Inclusief diner
Dag 2 10:00 – 17:00 uur
Dag 3 10:00 – 17:00 uur

YIN en neurotransmitters – Module 2

Om yoga in welke vorm dan ook te kunnen uitvoeren is het absoluut noodzakelijk dat je achetylcholine zo goed mogelijk door het lichaam geproduceerd wordt. Gaba is de stof die maakt dat we voldoende power in onze hersenen hebben om de stilte te kunnen ervaren en onszelf relaxed te voelen. Wanneer maak je achetylcholine aan en wat is hiervoor nodig? Wanneer maak je Gaba aan en helpt alleen YINyoga om dit stofje door ons lichaam te laten produceren? Welke voeding heb je nodig om bij een tekort van deze neurotransmitters de aanvulling te waarborgen? En wat dien je tot je te nemen wanneer het tekort zo groot is dat alleen voeding niet meer voldoende is? Hoe zit het eigenlijk met je eigen neurotransmitterprofiel in relatie tot gaba en acetylcholine?

Deze vragen zijn na het volgen van deze module beleefd en beantwoord. Net als in module 1, wordt er in deze dagen veel YIN beleefd in houdingen waarin je de neurotransmitters acetylcholine en gaba kunt herkennen. Emrik Suichies neemt jullie mee in deze wondere wereld van communicatie in ons lichaam en wat YIN yoga kan bijdragen op dit specifieke terrein. Binnen YIN & neurotransmitters maakt de volgorde waarin je de modules 1 en 2 volgt niet uit.
Opleidingsinformatie:

Docent(en) Emrik Suichies
Studieniveau HBO +
Cursusdagen (studiebelasting) 2 dagen (15 uur)
Niveau HBO+
ECTS 5 per module
Locatie Sneek
Kosten €639,-

Rooster:

Dag Tijden Bijzonderheden
Dag 1 12:00 – 21:00 uur Zelf lunch verzorgen
Dag 2 10:00 – 17:00 uur Zelf lunch verzorgen

Teachings from the heart.

Deze opleiding kent acht modules, ieder gerelateerd aan een eigen orgaan of thema:
Teachings from the heart:

– Lever
– Schildklier
– Longen
– Hart
– Diabetes
– Nieren / blaas
– Auto immuun
– Frozen with YIN


Tijdens deze opleidingen kijken we voorbij de chaos tot in de structuur van het kleinste deel. We nemen je mee in de wondere wereld van Fibonacci, energetische en informatie velden, ritme en frequenties, het sympathische en parasympatische zenuwstelsel en natuurlijk de relatie tot water.Wat is er zo anders aan Teachings from the heart? In deze opleiding ervaar je de kracht van herhaling en verschillende herhalingen. Steeds kom je in een andere laag, die ook steeds weer andere informatie bevat over toch hetzelfde. Je leert en ervaart wat er fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch gebeurt en welke invloed dat heeft op de neurotransmitters. In deze scholingen zit veel informatie vanuit de metafysische-, energetische- en quantum wereld, die mede verbonden is met water en de eigenschappen van water en de fascia. Er is altijd een relatie met een orgaan of orgaansysteem. Hierdoor wordt nog meer verstaan wat de YIN yoga kan doen in het fysieke, mentale en emotionele lichaam en hoe vernuftig dit alles in elkaar zit.Teachings from the heart heeft dan een medisch karakter, waarmee deze opleidingsmodules een wezenlijk onderdeel is van de vakopleiding YIN therapie


Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (studiebelasting)2 dagen (15 uur)
ECTS5 per module
LocatieSneek
Kosten€639,- per module

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 112:00 – 21:00 uurInclusief diner
Dag 210:00 – 17:00 uurZelf lunch verzorgen

Teachings from the heart – Lever

Het element herhaling binnen de YIN en de verbinding in de houdingen gekoppeld aan de informatie van het systeem van de lever, komen deze twee dagen uitgebreid aan bod.

Er wordt in deze module ingegaan op hoe de lever in het fysieke lichaam en verder zowel emotioneel, ontgiftend als vernieuwend werkt. Het derde chakra zal een wezenlijk onderdeel van deze tweedaagse zijn en affirmaties met juiste woorden om te gebruiken in de YIN les die bij de lever horen. Daarbij zal je de lever ervaren in de YIN houdingen en is er veel informatie vanuit de quantum geneeskunst en de wondere wereld van water en onze fascia.
Opleidingsinformatie:

Docent(en) Emrik Suichies
Studieniveau HBO +
Cursusdagen (studiebelasting) 2 dagen (15 uur)
ECTS 5 per module
Locatie Sneek
Kosten €639,- per module

Rooster:

Dag Tijden Bijzonderheden
Dag 1 12:00 – 21:00 uur Inclusief diner
Dag 2 10:00 – 17:00 uur Zelf lunch verzorgen

Teachings from the heart – Schildklier

Tijdens deze tweedaagse van Teachings from the heart staan de schildklier en het keel gebied centraal.Veel beleven van de praktijk, ervaringen van clienten, theorie, energetische- en chakra leer en wat te doen vanuit het oogpunt van de PNEI en YIN yoga bij signalen in het gebied van de keel.Je leert anders kijken naar pathologie van de keel en de schildklier en krijgt uitleg over keelchakra deficiënties en excessen. Kortom, alle informatie en handvatten om gericht mee aan de slag te gaan voor jezelf, als yogadocent of als therapeut.


Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (studiebelasting)2 dagen (15 uur)
ECTS5 per module
LocatieSneek
Kosten€639,- per module

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 112:00 – 21:00 uurInclusief diner
Dag 210:00 – 17:00 uurZelf lunch verzorgen

Teachings from the heart – Longen

Twee dagen staan de longen als orgaan centraal. Anders kijken naar pathologie en de werking van de longen. Welke behoefte ligt er onder het signaal dat dit orgaan kan geven? Een opleiding welke inspeelt op wat er momenteel wereldwijd plaatsvindt rondom het gebied van de longen en een mondiaal geluid.Maar ook: hoe beïnvloedt je longproblemen als COPD en Astma met YIN yoga en YIN Medicine®? Waar staan de longen energetisch voor? De visie van Dr. Rijke Hamer en andere medici die de energetische betekenis van longproblematiek in kaart gebracht hebben, is onderdeel van de informatie die gedeeld wordt op deze dag.

Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (studiebelasting)2 dagen (15 uur)
ECTS5 per module
LocatieSneek
Kosten€639,- per module

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 112:00 – 21:00 uurInclusief diner
Dag 210:00 – 17:00 uurZelf lunch verzorgen

Teachings from the heart – Hart

In deze tweedaagse staat het orgaan het hart centraal. Wat doet het hart eigenlijk op fysiek en energetisch niveau? En als iemand wel of niet verklaarde klachten heeft aan dit wonderschone orgaan, wat zou dat dan kunnen betekenen? En, interessanter nog, waar zou je dan verbinding mee dienen te maken en wat zou je dan kunnen doen (of laten)?Hartfalen, hartritmestoornissen en het hartinfarct in relatie met YIN yoga en YIN Medicine. Hoe zit het met jouw eigen hart en kun je je verbinden met jouw hart?Er wordt ingegaan op wat in de kamers en de boezems van het hart gebeurt op verschillende niveaus. Een beleving met inzicht en handvatten voor jezelf en hoe als YIN yoga docent/ therapeut het verschil kunt maken bij de mensen die hartfalen of hartritmestoornissen ervaren of hebben beleefd.


Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (studiebelasting)2 dagen (15 uur)
ECTS5 per module
LocatieSneek
Kosten€639,- per module

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 112:00 – 21:00 uurInclusief diner
Dag 210:00 – 17:00 uurZelf lunch verzorgen

Teachings from the heart – Milt / alvleesklier

Diabetes II komt steeds vaker voor en staat in de aandacht van veel zorgverleners in het reguliere en complementaire zorgveld. In deze opleiding krijg je meer inzicht in wat diabetes II is, wat kan maken dat je dat krijgt en hoe je de verschillen kunt herkennen met diabetes I. De energetische betekenis van en de verbinding met de alvleesklier wordt belicht en hormonen als insuline en glucagon komen uitgebreid aan bod, naast natuurlijk het beleven van de houdingen binnen YIN die verbonden zijn met het thema diabetes I en II.


Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (studiebelasting)2 dagen (15 uur)
ECTS5 per module
LocatieSneek
Kosten€639,- per module

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 112:00 – 21:00 uurInclusief diner
Dag 210:00 – 17:00 uurZelf lunch verzorgen

Teachings from the heart – Nieren / blaas

De blaas is bekend als orgaan om urine op te vangen en met het water alles los te laten wat niet meer nodig is. De blaasmeridiaan loopt langs de achterkant en is te beïnvloeden met een houding genaamd catarpillar. Maar er zijn nog veel meer verbindingen met de blaas, als daar zijn alle wervels van de wervelkolom, het heiligbeen, de tanden en de prostaat. In deze opleiding, die gaat over de blaas en de nieren, is het waterelement aanwezig en wordt veel vernieuwing duidelijk in de symptomen die via de blaas en nieren voorbijkomen.

Twee dagen gekoppeld aan het verleden, het verleden van je ouders en hun ouders in de thema’s die verbonden zijn met deze drie organen.


Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (studiebelasting)2 dagen (15 uur)
AanvangsniveauYIN en Natuurgeneeskunde en YIN, TCM en andere zienswijzen (basis modules 1 en 2)
ECTS5 per module
LocatieSneek
Kosten€639,- per module

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 112:00 – 21:00 uurInclusief diner
Dag 210:00 – 17:00 uurZelf lunch verzorgen

Teachings from the heart – Frozen

In de YIN draait het om je natuurlijke staat van zijn, om deze te vinden en te versterken. Waar stroomt het en waar zit je vast? Waar wordt de informatie om weer in beweging en in verbinding met jezelf te kunnen komen bereiken versterkt?

Twee dagen gevuld met de galblaasmeridiaan, de lever, de dunne darm, het hart, pericard en de drievoudige verwarmer, bekeken vanuit het DNA en de informatie die verbonden is met jou, je voorouders en je eventuele kinderen. Hoe verbind je dit alles met de zelfwaardering die je onbewust zoekt in je omgeving?


Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (studiebelasting)2 dagen (15 uur)
ECTS5 per module
LocatieSneek
Kosten€639,- per module

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 112:00 – 21:00 uurInclusief diner
Dag 210:00 – 17:00 uurZelf lunch verzorgen

Teachings from the heart – Auto Immuun

Het lichaam hééft geen immuunsysteem, het lichaam ís een immuunsysteem! Een systeem wat gecreëerd en gevuld wordt door virussen, schimmels, bacteriën, parasieten en een paar menselijke elementen.

Wat is immuniteit eigenlijk? In deze actuele scholing gaan we in op de betekenis van weerbaarheid en kwetsbaarheid, gekoppeld aan YIN yoga. Iedere deelnemer ondergaat bij deelname van deze opleiding een serologische bloedtest die het licht laat schijnen op de aanwezigheid van IgM of IgG antilichamen gekoppeld aan Covid19 in het lichaam en veranderingen van DNA/RNA.

Ook de darmen vormen een belangrijk onderdeel van deze dagen. Je zou de darmen kunnen zien als de Kalverstraat van ons microbioom. Elk intern orgaan zoals de lever, nieren, longen, blaas, alvleesklier, milt, het bloedvatsysteem en brein heeft zijn eigen unieke ecosysteem van virussen, bacteriën en schimmels, die samen de balans weten te creëren in het lichaam.

Op deze dag gaan we in op jouw algemene immuniteit, kwetsbaarheid, de dunne- en de dikke darm en hun veel voorkomende problemen. De bijpassende YIN houdingen komen natuurlijk veelvuldig voorbij en er is vooral aandacht voor wat te doen bij een lekkende darm.


Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (studiebelasting)2 dagen (15 uur)
ECTS5 per module
LocatieSneek
Kosten€639,- per module

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 112:00 – 21:00 uurInclusief diner
Dag 210:00 – 17:00 uurZelf lunch verzorgen

Teachings from the heart – YIN 3.6

Deze tweedaagse is voor iedereen die een YIN opleiding heeft genoten vanuit een stroming die we kennen als de YIN yoga docenten opleiding, aangevuld met een YIN en integrale geneeskunst module. Vanuit deze visie en opleidingen kennen we alles rondom bindweefsel en verbinding als 1+1=3.

Water speelt een centrale rol bij het vervoeren én herkennen van informatie naar en in de cellen van ons menselijk lichaam.
Daar waar bij de YIN 3.3 herhaling van houdingen en de ingenomen tijd een belangrijke rol speelt om te herkennen en om in de diverse lagen van ons bioveld te geraken, speelt bij de YIN 3.6 het herinneren van de illusie een centrale rol. We maken de volgende stap in bewustzijn richting de werkelijke illusie, ook wel Maya genoemd. Deze twee dagen zijn voor iedere deelnemer een beleving om jezelf te verbinden met de illusie waar we ons 24 uur per dag bewust (4%) en onbewust (96%) in begeven. YIN is hier weer het pad en een manier om het pad te bewandelen zonder dat je hoeft te bewegen. Meditatief en illusionistisch, magisch mooi.

Het boek ‘Mijn lichaam, mijn trauma en mijn ik’ is verplichte literatuur om gelezen te hebben voordat je binnen deze scholing YIN 3.6 je plek kunt vinden, naast het volgen van basis modules 1 en 2 en één module Integrale geneeskunst binnen de YIN opleiding.


Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (studiebelasting)2 dagen (15 uur)
ECTS5 per module
LocatieSneek
Kosten€639,- per module

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 112:00 – 21:00 uurInclusief diner
Dag 210:00 – 17:00 uurZelf lunch verzorgen

YIN ASSIST

YIN ASSIST is een cadeau wanneer je de basis modules “Over Leven in het licht en “Over Leven in het duister” of de YYTT gevolgd hebt. In deze module staat het belang en de kracht van aanraken, aanwezig of present zijn, verbinding maken en verbonden zijn, centraal. Hoe kun je jouw cursisten begeleiden, waarbij je zijn of haar, maar zeker ook jouw eigen grenzen respecteert. Aanraken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Hoe raak je aan? Waar en vanuit waar raak je aan? Wanneer raak je en wanneer niet? Wat betekent aanraken, geraakt worden en wat doet het met jou en met de ander? Door het verbinden van jezelf met de ander op fysiek en energetisch vlak, kun je net die extra ruimte creëren die nodig is voor je cliënt om een stapje verder te komen. Je creëert een uitgebreider bewustzijn of bandbreedte in hoe je lesgeeft of begeleidt. In hoe je aanraakt en jezelf wel of juist niet verbindt. Je leert en beleeft hoe je contact kunt maken met de ander in nabijheid en op afstand.

Opleidingsinformatie:

Docent(en) Emrik Suichies
Studieniveau HBO +
Cursusdagen (praktijkuren) 3 dagen (21 uur)
ECTS punten 5 per module
Locatie Sneek
Kosten €693,-

Rooster:

Dag Tijden Bijzonderheden
Dag 1 11:00 – 18:00 uur Inclusief diner
Dag 2 10:00 – 17:00 uur Zelf lunch verzorgen
Dag 3 10:00 – 17:00 uur Zelf lunch verzorgen

YIN ASSIST

YIN ASSIST is een cadeau wanneer je de basis modules “Over Leven in het licht en “Over Leven in het duister” of de YYTT gevolgd hebt. In deze module staat het belang en de kracht van aanraken, aanwezig of present zijn, verbinding maken en verbonden zijn, centraal. Hoe kun je jouw cursisten begeleiden, waarbij je zijn of haar, maar zeker ook jouw eigen grenzen respecteert. Aanraken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Hoe raak je aan? Waar en vanuit waar raak je aan? Wanneer raak je en wanneer niet? Wat betekent aanraken, geraakt worden en wat doet het met jou en met de ander? Door het verbinden van jezelf met de ander op fysiek en energetisch vlak, kun je net die extra ruimte creëren die nodig is voor je cliënt om een stapje verder te komen. Je creëert een uitgebreider bewustzijn of bandbreedte in hoe je lesgeeft of begeleidt. In hoe je aanraakt en jezelf wel of juist niet verbindt. Je leert en beleeft hoe je contact kunt maken met de ander in nabijheid en op afstand.

Opleidingsinformatie:

Docent(en) Emrik Suichies, Anouk Tepperik
Studieniveau HBO +
Cursusdagen (studiebelasting) 3 dagen (21 uur)
ECTS punten 5 per module
Locatie Sneek
Kosten €639,-

Rooster:

Dag Tijden Bijzonderheden
Dag 1 11:00 – 18:00 uur Inclusief diner
Dag 2 10:00 – 17:00 uur
Dag 3 10:00 – 17:00 uur

YIN ASSIST – Module 2

In deze tweede module van YIN ASSIST wordt via de principes van de haptonomie en haptotherapie meer verdieping gebracht in hoe je je cursist kunt uitnodigen om dieper in de houding te komen. Dieper niet als verder, maar als in werkelijk contact maken met discomfort en de houding anders ervaren. Er wordt tijd genomen hoe je de benen kunt “aanreiken” en de verbinding met alle meridianen nog meer kunt intensiveren met behulp van aanraken, waarbij aanraken heeft niet alleen effect op de ontvanger maar ook de gever.Sturen, leiden, begeleiden en geleid mogen worden wordt ervaren in de praktijk, zowel om te geven als om te ontvangen. Daarbij gaat het steeds om communiceren met je jezelf en je cliënt vanuit een authentieke openheid. Vele houdingen die in de YIN opleidingen voorbijkomen worden belicht in het kader van hoe deze met een afgestemde assist te kunnen begeleiden, zodat je heel specifiek in kunt zetten.‘Aangeraakt worden is (meestal) heerlijk en heeft diep effect op ons – uit veelvuldig onderzoek blijkt dat lichamelijk contact ons niet alleen gezonder en minder gestrest maakt, het is ook een belangrijke manier om ons met elkaar te verbinden. Misschien wel de belangrijkste, omdat een aanraking zo rechtstreeks naar het hart kan gaan. Een goed geplaatste aanraking stimuleert vertrouwen en samenwerking, blijkt uit onderzoek, en het is de snelste manier om dankbaarheid, sympathie en vertrouwen uit te drukken. Onderzoekers schatten dat het effect van een aanraking tien keer sterker is dan dat van woorden’.
Psychologie MagazineOm deze module tot zijn recht te laten komen, dien je module 1 minstens een half jaar geleden te hebben gevolgd en in praktijk te hebben gebracht.


Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (studiebelasting)2 dagen (15 uur)
ECTS punten5 per module
LocatieSneek
Kosten€475,- per module

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 112:00 – 21:00 uurZelf lunch verzorgen
Dag 210:00 – 17:00 uurZelf lunch verzorgen

YIN Inspiratiedagen

Inspiratiedagen zijn bedoeld om op laagdrempelige manier je kennis en kunde rondom een thema op te frissen, maar vooral om je te inspireren en te verbinden met dit thema, jezelf, YIN en met elkaar. Deze inspiratiedagen is bedoeld voor nieuwe en ervaren YIN Yoga docenten/ therapeuten, al dan niet YIN Association opgeleid. Iedereen is welkom om geïnspireerd te raken.

Bij eerdere inspiratiedagen maakten we de verbinding met de functioneel anatomische, pathologisch – energetisch en metafysische perspectieven van het thema van de dag. Kortom er ontstaat altijd een goed gevulde interactieve thema dag om je verder te verbinden met jezelf. En om je YIN lessen of YIN behandelingen te verdiepen op een manier die bij jou past.

Inspiratiedagen zijn er met de volgende thema’s:

 • Lesgeven in YIN als thema voor mezelf.
 • Lage rug en de themas van mijn vijf wervels
 • Bekken en waar kom ik mijn bed voor uit

Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (studiebelasting)1 middag dagen
LocatieSneek
Kosten€129,-

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 110:00 – 16:30 uur 

YIN Inspiratiedag – Water

Klik in de kolom hiernaast op een opleiding om meer informatie te lezen. Via de aanmeldknop kunt u zich ook direct inschrijven voor de gekozen opleiding.

Deze pagina wordt momenteel nog aangevuld met de laatste informatie. Het is daarom mogelijk dat sommige links nog niet zijn doorgevoerd.

Voor vragen of opmerkingen kunt u gebruikmaken van de contactpagina. Wij proberen dan binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

YIN Inspiratiedag – Lente

Klik in de kolom hiernaast op een opleiding om meer informatie te lezen. Via de aanmeldknop kunt u zich ook direct inschrijven voor de gekozen opleiding.

Deze pagina wordt momenteel nog aangevuld met de laatste informatie. Het is daarom mogelijk dat sommige links nog niet zijn doorgevoerd.

Voor vragen of opmerkingen kunt u gebruikmaken van de contactpagina. Wij proberen dan binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

YIN Inspiratiedag – Zomer

Klik in de kolom hiernaast op een opleiding om meer informatie te lezen. Via de aanmeldknop kunt u zich ook direct inschrijven voor de gekozen opleiding.

Deze pagina wordt momenteel nog aangevuld met de laatste informatie. Het is daarom mogelijk dat sommige links nog niet zijn doorgevoerd.

Voor vragen of opmerkingen kunt u gebruikmaken van de contactpagina. Wij proberen dan binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

YIN Inspiratiedag – Nazomer

Klik in de kolom hiernaast op een opleiding om meer informatie te lezen. Via de aanmeldknop kunt u zich ook direct inschrijven voor de gekozen opleiding.

Deze pagina wordt momenteel nog aangevuld met de laatste informatie. Het is daarom mogelijk dat sommige links nog niet zijn doorgevoerd.

Voor vragen of opmerkingen kunt u gebruikmaken van de contactpagina. Wij proberen dan binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

YIN Inspiratiedag – Winter

Klik in de kolom hiernaast op een opleiding om meer informatie te lezen. Via de aanmeldknop kunt u zich ook direct inschrijven voor de gekozen opleiding.

Deze pagina wordt momenteel nog aangevuld met de laatste informatie. Het is daarom mogelijk dat sommige links nog niet zijn doorgevoerd.

Voor vragen of opmerkingen kunt u gebruikmaken van de contactpagina. Wij proberen dan binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

YIN Inspiratiedag – Lage rug

De hele dag staat de anatomie van de lage rug in fysieke en energetische zin centraal. YIN houdingen voor de lager rug worden beleefd en gekoppeld aan verschillende thema’s.
Opleidingsinformatie:

Docent(en) Wanda Menke
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (studiebelasting)1 middag dagen
LocatieSneek
Kosten€129,-

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 110:00 – 16:30 uur 

YIN Inspiratiedag – Bekken

De hele dag staat de anatomie van de heupen en het bekken in fysieke en energetische zin centraal. YIN houdingen voor de lager rug worden beleefd en gekoppeld aan verschillende thema’s.
Opleidingsinformatie:

Docent(en)Wanda Menke
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (studiebelasting)1 middag dagen
LocatieSneek
Kosten€129,-

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 110:00 – 16:30 uur 

YIN Inspiratiedag – Schoudergordel

De hele dag staat de anatomie van de nek en schouders in fysieke en energetische zin centraal. YIN houdingen voor de lager rug worden beleefd en gekoppeld aan verschillende thema’s.
Opleidingsinformatie:

Docent(en)Wanda Menke
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (studiebelasting)1 middag dagen
LocatieSneek
Kosten€129,-

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 110:00 – 16:30 uur 

YIN Inspiratiedag – Lesgeven in YIN

De authentieke YIN docent.
Echte regels voor muziek, inspreken van houdingen, ondersteunende tekst, afwisseling van stilte-muziek- tekst, thema’s, volgorde of opbouw van een YIN les zijn er niet.
YIN gaat over jou, dus de les die je geeft, gaat ook vooral over jou. Maarja, hoe doe je dat dan? Tijdens deze dag krijg je do’s en dont’s, inspireer je vooral elkaar, beleef je YIN en is er alle ruimte voor vragen en dingen die je tegenkomt in je lesgeven.
Opleidingsinformatie:

Docent(en)Wanda Menke
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (studiebelasting)1 middag dagen
LocatieSneek
Kosten€129,-

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 110:00 – 16:30 uur 

YIN en zwangerschap

In deze tweedaagse leer je hoe je vrouwen (en hun partner) middels YIN kunt begeleiden tijdens en na de zwangerschap en in een periode van een kinderwens. Alle intense veranderingen, zowel fysiek, mentaal, systemisch als emotioneel, maken deze periode tot een mooie en bijzondere, en soms ook tot een uitdagende tijd. Vreugde, vermoeidheid, liefde, spanning en verdriet komen soms tegelijkertijd omhoog. Hoe blijf je bij en zorg je voor jezelf in zo’n periode? YIN kan hierin bij uitstek ondersteunen. Jij als docent leert welke houdingen zich wel of niet lenen bij welke periode voorafgaand, tijdens en na de zwangerschap, bij welke behoefte en bij welk signaal. Het bekken in anatomische, energetische en metafysisch zin als middelpunt in deze twee dagen. Samen met houdingen, gronding en de adem, een inspirerende opleiding waarmee jij een meerwaarde kunt zijn in een belangrijpe periode in een vrouwenleven.
Opleidingsinformatie:

Docent(en) 
StudieniveauHBO +
Cursusdagen dagen
Aanvangsniveau 
ECTS 
LocatieSneek,
Kosten€695,-

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 110:00 – 17:00 uurZelf lunch verzorgen
Dag 210:00 – 17:00 uurZelf lunch verzorgen

YIN, PR en marketing

Een andere kijk op ondernemerschap: het voeren van een bedrijf, bekeken vanuit YIN perspectief. Hoe zit het met jouw basis, welke de fundering vormt voor jouw praktijk? Doe je waar vraag naar is, of geef en doe je je wie je bent? Hoe verbind je zingeving en zakelijkheid? Zeker als docent of therapeut, ben jijzelf je product en gaat het over authenticiteit. En hoe gaat dat samen met commercie?

Twee dagen over jou: jouw YIN en de YIN van jouw praktijk of studio. Je bedrijf is immers een weerspiegeling van wie jij bent.

Naast systemen voor CRM, betalen en dossiervorming, komen normen, waarden, visie en missie aan bod. Doel- en publieksgroepen in kaart brengen waar je mee te maken krijgt en wat maakt nou dat je juist die groep kiest? Wat heb jij ze te bieden of… wat hebben zij je te leren? Wat maakt dat je gezien wordt, hoe zie jij jezelf? Hoe raak je vindbaar, en hoe draag je er zorg voor dat je het beste product brengt dat je te brengen hebt? En wat als dat stagneert?

Klopt de YIN van jouw bedrijf met wie je bent en wat je wil? Met andere woorden: wie ben jij en hoe zorg je voor je eigen welzijn?Opleidingsingformatie:

Docent(en)
Studieniveau HBO +
Cursusdagen 2 dagen
Aanvangsniveau
Locatie Sneek,

Rooster:

Dag Tijden Bijzonderheden
Dag 1 10:00 – 17:00 uur Zelf lunch verzorgen
Dag 2 10:00 – 17:00 uur Zelf lunch verzorgen

YIN & Voorouders

“Je voorouders vergeten is als een beek zonder bron en een boom zonder wortel.”
– Chinese wijsheid –


Je voorouders behoren niet alleen tot het verleden. Door jou zijn ze in het nu, met jou behoren ze toe aan de toekomst.
Iedereen is zn eigen voorouder, iedereen zn eigen nazaat.
Wie zn voorouders wil gaan ontmoeten voelt hoe dichtbij zij in werkelijkheid zijn….


Waarom zou je aan en met je ‘voorouders’ aan de slag gaan?


Laat ik je een inkijkje geven hoe dat bij mij ging.
Met mijn terugkeer naar (deels) leven op het water dienden mijn voorouders, schippers, van moederskant zich telkenmale als vanzelf aan.
Niet zomaar alleen in gedachten als zijnde een herinneren maar vooral in gevoel. Met name op bepaalde plaatsen waar wij ons schip aanlegden dienden specifieke belevingen zich heel sterk aan.

Deze voorouderlijke aanwezigheid in mij bracht mij tot zelfonderzoek van een bepaalde issue waar ik al langere tijd tegenaan liep. Ik maakte hierbij gebruik van verschillende technieken. Zo kwam ik uiteindelijk bij mijn voorouders van vaderskant terecht maar mn voorouders aan moederskant hadden gewekt wat in mij sluimerde.


Door deze ervaringen ging ik inzien hoe sterk onze voorouders eigenlijk in ons doorleven. Ik zag ook wat voorouders kunnen betekenen als het gaat over je eigen heling.
En besefte eens te meer, hoe ver weg wij zijn geraakt bij hen die ons voorgingen. Ik realiseerde me ook dat voorouderlijke lijnen en reïncarnatie elkaar overlappen.


Wereldwijd vind je niet een natuurvolk waarbij de voorouders niet een centrale rol innemen.
Waarom? Er gaat een enorme kracht van een individu uit als deze zich geweten voelt in een ‘achterban’. De achterban van voorvaders en voormoeders.


Je staat namelijk niet meer alleen als je beseft wie er eigenlijk achter je staan. Familie met heel veel levenservaring.
Wie moeite heeft met wortelen kan zomaar ontdekken dat hij of zij ineens toch een stevig fundament ontwikkeld.
Wie zich zwak voelt kan kracht ervaren. Wie zich verslagen voelt richt zich op met trots.
Tijd valt weg terwijl je stevig in een hier en nu verblijft. En met inzicht in die tijdloosheid komt het besef dat heel veel dingen, waar wij ons druk om maken, er helemaal niet zoveel toe doen.


Jouw voorouders droegen veel meer aan je over dan je kleur ogen, de vorm van je neus, hoe jong of oud je grijs wordt….ze droegen jou, bij je geboorte aan je over. Een kant en klaar pakketje aan verschijningsvormen, trekken, zorgen, liefde, angsten, vreugde, verdriet, kilte, warmte etc. En met dat pakketje lesstof ging jou ziel via jou chakra’s verder aan de slag…

Verbonden zijn met je voorouders, is net zoals in verbinding zijn met de natuur. Beide zijn onmisbare schakels voor wie het pad van heelworden verkiest en gronding zoekt. Letterlijk de wortels van jouw bestaan.

De dag richt zich op een door jouw gekozen issue waar je aan wilt werken of al langere tijd mee bezig bent en de overlapping daarin met bepaalde voorouders. Je kunt deze dag gaan ontdekken waar de oorsprong ligt van jouw vraag en waar het antwoord. Een aantal dagen vooraf ontvang je een email met een omschrijving van een aantal items welke je mee dient te nemen voor deze bijzondere dag. Items welke je daarna voor jezelf thuis verder kunt gebruiken.
Van 10.00 tot 18.00 uur zie ik je graag op het Kleinzand in Sneek.

~Catharina van Bemmel~


Opleidingsingformatie:

Docent(en)Catharina van Bemmel
StudieniveauHBO +
Cursusdagen1 dagen (8u)
Aanvangsniveau 
Kosten€221,00
LocatieSneek

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 110:00 – 18:00 uurZelf lunch verzorgen

YIN en kanker

In deze opleiding staat het woord kanker, de lading en een ander perspectief centraal. Het maakt onderdeel uit van de facultatieve Master die binnen de vakopleiding YIN therapie nog vormgegeven gaat worden Vaak kom je direct na de diagnose in het protocol, wat vooral bedoeld is om deze vorm van kanker kwijt te raken. Zonder twijfel hebben we hiervoor in Nederland de beste specialisten die je meenemen in welk traject het meest effectief kan zijn om deze specifieke vorm te bestrijden. Maar, wordt er ook gekeken naar wat er ligt onder het signaal? De behandeling, in de regel gericht op het bestrijden, is vaak niet afgestemd op jouw unieke verhaal wat zich in de omgeving van jezelf afspeelt. Hoe is het voor jou als je deze medische sticker krijgt toebedeeld van de specialist? Heb je een keuze? Beleef je of verkeer je alleen in angst en bepaalt de hersenstam continu wat er in je gebeurt? Vechten, vluchten of bevriezen…? Kent de professionele zorgverlener jouw verhaal, je omgeving, je onbewuste vragen, je moeder of vader of de lijn die daar nog voor zit? Wanneer iemand begeleid wordt in wat er voorbij het signaal kan spelen, kan hij of zij de keuze zelf maken om wel of niet conventionele, immunologische, genetisch of hormonale behandelingen in te zetten, ipv de zorgprofessionals en de omgeving. Een eerste stap naar een integraal gezondheidssysteem, waarbij de betekenis en het herkennen van het signaal meegenomen wordt in de weg naar genezing kan zijn dat er kennis is over wat het signaal betekent. Een andere manier om op bewust niveau keuzes te blijven maken en het hersenstamniveau van angst en overleven te ontstijgen. Verdeeld over drie modules, staan de meest voorkomende vormen van kanker in het licht. Het donkere en vaak onbewust genegeerde stuk leer je in deze modules opnieuw herkennen in de wereld van pijn en de onmacht. Steeds in drie dagen, lopen we door verschillende soorten signalen, die verdeeld worden over oude (familie) en persoonlijke trauma’s, welke versterkt worden op diverse hersenniveaus. Met de theorieën van Dr. Hamer, Dr. Rudiger Dahlke en Louise Hay welke aangevuld worden met de huidige kennis uit de Psycho Neuro Endocrino Immunologie. Veel in verbinding met de methylering en onze ‘spijtvertering’. Natuurlijk wordt dit alles ook in deze opleiding verbonden met authentieke YIN yoga, Special Assisted YIN en YIN en Integrale geneeskunst. Een 9-daagse reis om jezelf vanuit een werkelijke hartsverbinding te inspireren en degenen van daaruit met een diagnose ‘kanker’ te geleiden naar het donkere yinne deel van zichzelf. Dit YIN deel als integratieve gezondheidszorg meegevend, naast de ingeslagen weg van onze huidige medische geneeskunde. Deze specialisatie opleiding behoort tot de specialisatie ‘YIN & Kanker’ die in de Master van het vierde leerjaar van de vakopleiding YIN therapie geplaatst is. Het is een specialisatie die bedoeld voor zorgprofessionals die mensen met de diagnose kanker begeleiden, maar zeker ook voor jezelf en voor mensen die gediagnostiseerd zijn met deze sticker. De modules kunnen los van elkaar en in willekeurige volgorde gevolgd worden. Wel is het een aanrader dat je de basismodules van YIN aangevuld met YIN Assist en YIN en neurotransmitters gevolgd hebt. Mocht dit niet zo zijn dan ben je ook welkom.

Opleidingsinformatie:

Docent(en) Emrik Suichies
Niveau HBO +
Cursusdagen (praktijkuren) 3 dagen (21 uur)
Aanvangsniveau Over leven in het licht/donker, YIN en integrale geneeskunst minimaal 1 module, YIN en neurotransmitters, YIN ASSIST
Locatie Sneek
Kosten €693,- per module

Rooster:

Dag Tijden Bijzonderheden
Dag 1 11:00 – 18:00 uur Inclusief diner
Dag 2 10:00 – 17:00 uur
Dag 3 10:00 – 17:00 uur

YIN en kanker – Module 1

Deze module binnen de opleiding YIN & Kanker gaat over darm- nier-/blaas-, borst-, schilklier- en alvleesklierkanker. Bij iedere vorm wordt aandacht besteed aan de methylering en is er natuurlijk de link met en het beleven van YIN.Het programma ziet er globaal uit als volgt:


Dag 1

 • YIN & Kanker
 • Tumoren in de darmen, nieren en de blaas
 • Het ‘spijtverterings verhaal’


DAG 2

 • YIN & Borstkanker
 • Melkklieren
 • Het pericard
 • Melanomen


DAG 3

 • Schildklier Kanker & YIN
 • Alvleesklier kanker
 • Onze Maag- en slijmvliezen
 • De link met de tong en het tandglazuur


De belangrijkste vragen tijdens deze dagen zijn steeds:

 • Krijg je het (terug) of is het ‘conflict’ waar het over gaat al geweest?
 • In welke vorm laat het zich (steeds weer) zien en kun je de boodschap herkennen en beleven?
 • Is het conflict van jou of van een ander in de genetische lijn?
 • Is het een zeldzaam of veelvoorkomend signaal?

Een opleiding voor jezelf of om iemand te zijn in de nabije toekomst waar je bij terecht kunt als deze boodschap door een cliënt of een naaste ontvangen is.

Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies
NiveauHBO +
Cursusdagen (praktijkuren)3 dagen (21 uur)
LocatieSneek
Kosten€693,- per module

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 111:00 – 18:00 uurInclusief diner
Dag 210:00 – 17:00 uur 
Dag 310:00 – 17:00 uur 

YIN en kanker – Module 2

Lever- en kanker in de buik, tumoren in de (bij-) nieren, baarmoederhals, longen en kransslagaders.
Methylering en beleven van YIN zijn geïntegreerd in de dagen.Het programma ziet er globaal uit als volgt:


Dag 1

 • YIN & Leverkanker
 • Kanker aan de maag en alvleesklier
 • Slokdarm- en keelkanker


DAG 2

 • YIN & uitzaaiingen
 • De buik met uitzaaiingen in het buikvlies
 • Uitzaaiingen in borst- of longvlies
 • Tumoren van bijnierschors en nieren


DAG 3

 • YIN & baarmoederhalssignalen
 • De relatie met de longen en de bronchiale slijmvliezen
 • De relatie met de coronaire bloedvaten (kransslagaders)


De belangrijkste vragen tijdens deze dagen zijn steeds:

 • Krijg je het (terug) of is het ‘conflict’ waar het over gaat al geweest?
 • In welke vorm laat het zich (steeds weer) zien en kun je de boodschap herkennen en beleven?
 • Is het conflict van jou of van een ander in de genetische lijn?
 • Is het een zeldzaam of veelvoorkomend signaal?

Een opleiding voor jezelf of om iemand te zijn in de nabije toekomst waar je bij terecht kunt als deze boodschap door een cliënt of een naaste ontvangen is.

Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies
NiveauHBO +
Cursusdagen (praktijkuren)3 dagen (21 uur)
LocatieSneek
Kosten€693,- per module

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 111:00 – 18:00 uurInclusief diner
Dag 210:00 – 17:00 uur 
Dag 310:00 – 17:00 uur 

YIN en kanker – Module 3

Longkanker, eierstok- en prostaatkanker, het kleine bekken, de ovaria en de testikels
Methylering en YIN zijn geïntegreerd in de dagen.Het programma ziet er globaal uit als volgt:


Dag 1

 • YIN & longkanker
 • Relatie met de eileiders / prostaatkanker
 • Gehoorszenuw
 • Brughoektumoren


DAG 2

 • YIN & kanker in het kleine bekken, ovaria of testikels
 • Milt en kanker
 • Uitzaaiingen in het lymfesysteem en in lymfeklierweefsel
 • Wat is Hodgkin en non-Hodgkin en wat kan YIN hierbij betekenen


DAG 3

 • YIN & zien
 • Leverslijmvliezen, netvlies en het glasachtig lichaam van het oog
 • Galblaasslijmvliezen
 • Rectale slijmvliezen
 • Methylering voltooid deel 9
 • Afsluiting van de 9 delen met YIN & liefde


De belangrijkste vragen tijdens deze dagen zijn steeds:

 • Krijg je het (terug) of is het ‘conflict’ waar het over gaat al geweest?
 • In welke vorm laat het zich (steeds weer) zien en kun je de boodschap herkennen en beleven?
 • Is het conflict van jou of van een ander in de genetische lijn?
 • Is het een zeldzaam of veelvoorkomend signaal?


Een opleiding voor jezelf of om iemand te zijn in de nabije toekomst waar je bij terecht kunt als deze boodschap door een cliënt of een naaste ontvangen is.

Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies
NiveauHBO +
Cursusdagen (praktijkuren)3 dagen (21 uur)
LocatieSneek
Kosten€693,- per module

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 111:00 – 18:00 uurInclusief diner
Dag 210:00 – 17:00 uur 
Dag 310:00 – 17:00 uur 

YIN, en de Dimensies van het Brein

De drie dimensies in de meetkunde zijn voor iedereen bekend: lengte, hoogte en breedte. Volgens de theoretische natuurkunde, bestaat er ook nog een 4e dimensie. De dimensie van ruimtetijd. Dit is uitgewerkt door Einstein in zijn relativiteitstheorie (E=mc2).

Vandaar uit bevat het heelal alle gebeurtenissen in het verleden, heden en de toekomst. Onderzoekers van de snaartheorie denken dat er zelfs 12 dimensies zijn.

In YIN, het brein en haar dimensies gaat over zes dimensies, beleefd vanuit energetisch perspectief. Hier komen de basis modules, neurotransmitters, assisted YIN en de integrale geneeskunst allemaal bij elkaar.

De eerste dag gaat over de 1e dimensie: over het hersenstam gebied, overtuigingen die bepalend zijn in je leven, vader en moeder, opa en oma, dopamine en wondermeridiaan Du Mai.

De tweede dag gaat over de 2e en 3e dimensie: normen en waarden, het mesoderm oude en nieuwe deel, je omgeving, acetylcholine en de Ren Mai.
Wat is mijn waarheid? De verbinding met ons aangemaakte serotonine en Chong Mai.

De derde dag gaat over de 4e dimensie en is een opmaat naar de 5e dimensie: wat doen psychedelica met ons, wat betekent leegte voor jou, de neocortex en het ectoderm, gaba en de Dai Mai staan centraal in deze dag.

 

Deze module gaat een stukje verder in functionele anatomie en gebruikt de fascia met haar watersnelwegen volop. YIN, het brein en haar dimensies gaat over het durven beleven van jouw waarheid in verschillende lagen van je fascia en de dimensies van je bioveld.

 

Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (studiebelasting)3 dagen, (75 uur)
ECTS10
LocatieSneek
Extra informatie 
Kosten€639,-

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 111:01 – 21:00 uurInclusief diner
Dag 210:00 – 18:00 uur 
Dag 310:00 – 17:00 uur 

YIN en kinderen

De authentieke kinder YIN docent: voor iedereen die werkt met kinderen in een kinderyoga-, school-, thuis-, of opvangsituatie. Aan bod komen: verschillende leerstijlen en manieren van verwerken, stadia in cognitieve, emotionele en fysieke ontwikkeling en afstemmen op de beleving van het kind. Ook de behoefte van een kind onder allerlei labels komen aan de orde en vooral hoe je YIN kunt gebruiken om zonder etiketjes kinderen op speelse wijze kunt begeleiden in het leren te mogen zijn wie ze zijn. Drie dagen in het teken van je eigen innerlijke kind, om je te inspireren hoe je jouw YIN kunt beleven en voorleven door en voor de kinderen die je begeleidt. De module maakt onderdeel uit van de Master van de opleiding YIN therapie, maar kan ook los gevolgd worden


Opleidingsinformatie:

Docent(en) 
StudieniveauHBO +
Cursusdagen3 dagen
Aanvangsniveau 
ECTS 
LocatieSneek,Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 110:00 – 17:00 uurZelf lunch verzorgen
Dag 210:00 – 17:00 uurZelf lunch verzorgen
Dag 310:00 – 17:00 uurZelf lunch verzorgen

Studium Generale

In deze reeks Studium generales komen online negen verschillende onderwerpen met een bijpassende YINles aan bod. In de Studium Generales is MiCellF geïntegreerd als informatie die momenteel nodig is om te begrijpen. Informatie waarmee we harmonie kunnen creëren in ons bioveld, wat zeker nodig is als onze omgeving gevuld is met disharmonie of angst.De start op zondagen is altijd om 12.00 uur en deze Studium Generales eindigt om 16.02 uur.


De start op woensdagen is altijd om 18.00 uur en deze Studium Generales eindigt om 21.51


De indeling van de zondagmiddag zal steeds zijn:12.00 uur ben je ingelogd in het systeem en stemmen we op en met elkaar af.


12.15 tot 13.20 YIN les gekoppeld aan het onderwerp en de waan van de dag…

13.30 tot 15.30 Inspiratie en Theorie mbt het onderwerp.


15.30 tot 16.02 vragen en misschien antwoorden.


De indeling van de woensdagavonden zal steeds zijn:


18.00 uur ben je ingelogd in het systeem en stemmen we op en met elkaar af.


18.15 tot 19.20 YIN les gekoppeld aan het onderwerp en de waan van de dag…

19.30 tot 21.30 Inspiratie en Theorie mbt het onderwerp.

21.30 tot 21.51 vragen en misschien antwoorden.


Zo zijn de getallen 3, 6 en 9 steeds vertegenwoordigd in deze special events. Na aanschaf van de les, staat deze klaar in je account bij ons. De les wordt opgenomen zodat je deze ook kunt aanschaffen als je bij de livestream niet kunt aanhaken.


De 9 Studium Generales:

 1. Natuurlijke immuniteit, jouw eigen antistoffen (inclusief een antistoftest om af te nemen
  en te gebruiken voor thuis of in je praktijk) en MiCellF
 2. Hernia, chronische ontstekingen en je methylatie en Y IN MiCellF
 3. Reuma, rheumatoide artritis en Bechterew Heat Shock Proteïnen en Y IN MiCellF
 4. Psoriasis, eczeem, striae en ulcera en Y IN MiCellF
 5. Baarmoederhalskanker, vleesbomen, opvliegers hormonale klachten en Y IN MiCellf
 6. SOLK (Y) IN MiCellF
 7. Paddenstoelen, Magic mushrooms, psilocybine, YIN and a SMILE from MiCellF
 8. Autisme, PTSS en HSP als verbinding in Y IN MiCellF (wo 20 april)
 9. Hoofdpijn, ménière, clusterhoofdpijn en migraine en Y IN MiCellF (zo 1mei)Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (studiebelasting)1 dagdeel
ECTS4 SG = 5 ECTS
LocatieOnline
Kosten€69,- per stuk

Studium Generale 1

Het onlineprogramma:

Deze middag Studium Generale sluit geheel aan bij het hier en nu en gaat over Natuurlijke immuniteit, jouw eigen antistoffen (inclusief een antistoftest om af te nemen en te gebruiken voor thuis of in je praktijk) en MiCellF.

De getallen 3, 6 en 9 zijn steeds vertegenwoordigd in deze special events.

De les is opgenomen en kan door jou gevolgd worden op het moment dat het jou uitkomt. Nadat je je ingeschreven hebt, komt de link in jouw account dat je bij ons hebt, beschikbaar en blijft voor drie maanden geldigOpleidingsinformatie:

Docent(en) Emrik Suichies
Studieniveau HBO +
Cursusdagen (studiebelasting) 1 dagdeel
ECTS 4 SG = 5 ECTS
Locatie Online
Kosten €69,- per stuk

Studium Generale 2

Klik in de kolom hiernaast op een opleiding om meer informatie te lezen. Via de aanmeldknop kunt u zich ook direct inschrijven voor de gekozen opleiding.

Deze pagina wordt momenteel nog aangevuld met de laatste informatie. Het is daarom mogelijk dat sommige links nog niet zijn doorgevoerd.

Voor vragen of opmerkingen kunt u gebruikmaken van de contactpagina. Wij proberen dan binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

Studium Generale 3

Klik in de kolom hiernaast op een opleiding om meer informatie te lezen. Via de aanmeldknop kunt u zich ook direct inschrijven voor de gekozen opleiding.

Deze pagina wordt momenteel nog aangevuld met de laatste informatie. Het is daarom mogelijk dat sommige links nog niet zijn doorgevoerd.

Voor vragen of opmerkingen kunt u gebruikmaken van de contactpagina. Wij proberen dan binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

Studium Generale 4

Klik in de kolom hiernaast op een opleiding om meer informatie te lezen. Via de aanmeldknop kunt u zich ook direct inschrijven voor de gekozen opleiding.

Deze pagina wordt momenteel nog aangevuld met de laatste informatie. Het is daarom mogelijk dat sommige links nog niet zijn doorgevoerd.

Voor vragen of opmerkingen kunt u gebruikmaken van de contactpagina. Wij proberen dan binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

Studium Generale 5

Klik in de kolom hiernaast op een opleiding om meer informatie te lezen. Via de aanmeldknop kunt u zich ook direct inschrijven voor de gekozen opleiding.

Deze pagina wordt momenteel nog aangevuld met de laatste informatie. Het is daarom mogelijk dat sommige links nog niet zijn doorgevoerd.

Voor vragen of opmerkingen kunt u gebruikmaken van de contactpagina. Wij proberen dan binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

Studium Generale 6

Klik in de kolom hiernaast op een opleiding om meer informatie te lezen. Via de aanmeldknop kunt u zich ook direct inschrijven voor de gekozen opleiding.

Deze pagina wordt momenteel nog aangevuld met de laatste informatie. Het is daarom mogelijk dat sommige links nog niet zijn doorgevoerd.

Voor vragen of opmerkingen kunt u gebruikmaken van de contactpagina. Wij proberen dan binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

Studium Generale 7

Klik in de kolom hiernaast op een opleiding om meer informatie te lezen. Via de aanmeldknop kunt u zich ook direct inschrijven voor de gekozen opleiding.

Deze pagina wordt momenteel nog aangevuld met de laatste informatie. Het is daarom mogelijk dat sommige links nog niet zijn doorgevoerd.

Voor vragen of opmerkingen kunt u gebruikmaken van de contactpagina. Wij proberen dan binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

Studium Generale 8

Klik in de kolom hiernaast op een opleiding om meer informatie te lezen. Via de aanmeldknop kunt u zich ook direct inschrijven voor de gekozen opleiding.

Deze pagina wordt momenteel nog aangevuld met de laatste informatie. Het is daarom mogelijk dat sommige links nog niet zijn doorgevoerd.

Voor vragen of opmerkingen kunt u gebruikmaken van de contactpagina. Wij proberen dan binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

Studium Generale 9

Klik in de kolom hiernaast op een opleiding om meer informatie te lezen. Via de aanmeldknop kunt u zich ook direct inschrijven voor de gekozen opleiding.

Deze pagina wordt momenteel nog aangevuld met de laatste informatie. Het is daarom mogelijk dat sommige links nog niet zijn doorgevoerd.

Voor vragen of opmerkingen kunt u gebruikmaken van de contactpagina. Wij proberen dan binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.

Leerjaarafsluitingen

Met een jaarafsluiting sluit je een leerjaar binnen de vakopleiding YIN therapie af. Dit gebeurt, als vanzelf, op een speciale en praktijkgerichte YIN (Association) manier, waarin je alles tot dan toe met elkaar binnen jezelf en met elkaar verbindt in het nu.

Leerjaar 1: Proeve van bekwaamheid

Leerjaar 2: Akte van Voleinding

Leerjaar 3: Thesis- (facultatief)

Leerjaar 4: YIN en Integrale geneeskunst 3.9- (facultatief)

Leerjaarafsluitingen – Proeve van bekwaamheid

Om te proeven van je eigen bekwaam zijn als YIN coach is deze dag verbonden met het groeien naar meesterschap. Zoals iedereen die een vak uitoefent is vakmanschap niet zo moeilijk te verwerven. Het beleven van meesterschap is wanneer je durft te proeven van je eigen brouwsel en dit durft te delen met de meester in jezelf. Deze dag zal je verder brengen richting meesterschap en het beleven hiervan. Na het voltooien van deze proeve mag je jezelf YIN Coach noemen. Mocht de proeve niet gehaald worden is in overleg een herkansingsmogelijkheid.


Tijdens deze bijzondere dag komen alle modules uit het eerste leerjaar ‘YIN Coach’ uit de vakopleiding YIN therapie bij elkaar.

Opleidingsinformatie:

Docent(en)Emrik Suichies
StudieniveauHBO +
Cursusdagen (studiebelasting)1 dag
LocatieSneek
Kosten€240,-

Rooster:

DagTijdenBijzonderheden
Dag 111:00 – 15:00 uur 

Leerjaarafsluitingen – Akte van voleinding

Deze dag verbind je alles uit de eerste twee Bachelor leerjaren met elkaar en laat je dit tot uiting komen middels de verbinding met jezelf en anderen. Een bijzondere dag vol beleven, delen en helen. Na geslaagd te zijn voor de Acte van Voleinding, mag je jezelf YIN Therapeut noemen en je bij de beroepsvereniging VBAG aansluiten. Dit is een brancherkende titel.

Opledingsinformatie:

Docent(en) Emrik Suichies
Studieniveau HBO +
Cursusdagen (studiebelasting) 1 dag
Locatie Sneek
Kosten €240,-

Rooster:

Dag Tijden Bijzonderheden
Dag 1 11:00 – 15:00 uur

Leerjaarafsluitingen – Thesis

Klik in de kolom hiernaast op een opleiding om meer informatie te lezen. Via de aanmeldknop kunt u zich ook direct inschrijven voor de gekozen opleiding.

Deze pagina wordt momenteel nog aangevuld met de laatste informatie. Het is daarom mogelijk dat sommige links nog niet zijn doorgevoerd.

Voor vragen of opmerkingen kunt u gebruikmaken van de contactpagina. Wij proberen dan binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen.