helen van de ouderlijn

YIN Association | YIN Opleidingsinstituut | YIN Gilde

Het helen van de ouderlijn

YIN Association

‘’Hoe minder we begrijpen van wat onze voorouders zochten, hoe minder we ons met onze komaf verbinden, hoe moeilijker het is om onszelf te begrijpen en rust te vinden.’’

Als we ervan uitgaan dat ziekte en ongemak mede ook een signaal van het lichaam is om onderbewuste trauma’s/zorgen/verdriet/angst etc. zichtbaar te maken. En dat de rol van onze voorouders veel verder gaat dan de kleur van het haar, een scheve neus of dikke teen, dan valt er nog heel veel te ontdekken op het gebied van deze mensen die jou voor zijn gegaan. Deze mensen waarvan je het grootste deel nooit hebt gekend maar die wel bepalend zijn voor wie jij bent. Dat sommige ziekten/klachten erfelijk zijn weten we maar dat het energetisch net zo werkt wist je misschien nog niet. Disbalans in jezelf, of het nu lichamelijk of psychisch is, is een roep om actie. Er is in jou iets wat gezien wil worden. Soms van recent, iets wat je in je eigen leven meemaakte maar vaak ook omdat ‘het’ eerder, in de voorouderlijke lijnen, werd buiten gesloten, genegeerd, ontkend of verstopt. We dragen dan de zwaarte of pijn van een voorouder met ons mee die geen plek heeft gekregen. Dit kan zich laten zien als eenzelfde klacht of ziekte die we kennen van bijvoorbeeld onze ouders of grootouders. Maar ook het onverwerkte en onopgeloste uit vorige generaties, kan de oorzaak zijn van een disbalans. Meestal schuilt het unheimisch in de onderlagen. We zitten niet lekker in ons vel of we hebben altijd terugkerende fysieke klachten of een op zichzelf staande, ogenschijnlijk niet erfelijke ziekte of aandoening. Iets uit het familiesysteem dat geen plek heeft gekregen vraagt om aandacht. Iets wil gezien worden maar zolang we het niet kunnen of willen zien, blijft het aandacht vragen bij onszelf en volgende generaties. Want wat niet wordt opgelost, wordt herhaald.

Deze tweedaagse neemt je mee terug naar je voorouders en met name die voorouders waarvan iets via jou een uitweg zoekt. Je kunt dan misschien je voorouders niet helen maar wel jezelf en er daarmee voor zorgen dat het bij jou stopt. Zelfs als je kinderen al groot zijn. Heling vindt plaats in het voorouderlijk veld waarop wij allen, bewust of onbewust, aangesloten zijn.

Deze dagen kunnen zich eventueel richten op een door jouw gekozen issue waar je aan wilt werken of al langere tijd mee bezig bent en de overlapping daarin met bepaalde voorouders. Maar wellicht dient een andere vraag zich ter plekke aan welke voorrang heeft. Als benoemd spelen voorouderlijke kwesties zich in de onderlagen af welke het natuurlijk stromen doet bevriezen. Deze dagen zijn om die essentiële levensstroom weer te ontdooien. Door middel van gerichte oefeningen (waarbij makkelijk zittende kleding een vereiste is), visualisaties en rituelen en die onderlagen bewust te maken verkrijg je inzicht en ervaar je hoe dichtbij de voorouders eigenlijk zijn. Door contact te maken met die lange lijn van mensen die jouw voor zijn gegaan, kan het zomaar zijn dat je de oorsprong ontdekt van iets waar jij al langere tijd tegenaan loopt. Niet dat het zich daarmee gelijk hoeft op te lossen maar inzicht is altijd de eerste stap.

Mocht je interesse hebben in deze tweedaagse en je aanmelden, dan wil ik je alvast adviseren om voor jezelf een brief te schrijven met vragen en overdenkingen over jouw voorouderlijk verleden. Neem daarin mee wat je graag bij jezelf meer zou willen laten stromen.

Ik ontmoet je graag bij ‘het helen van de ouderlijn’

Catharina van Bemmel

Deze scholing betreft twee dagen.

Dag 1 is van 11.00 tot 18.00 met daarna afsluitend een etentje met zijn allen.

Dag 2 is van 10.00 tot 17.00

Helen van de ouderlijn
Sneek

1 & 2 juli 2024

Opleidingsinformatie

Niveau cursus:
Nvt.

Studiebelasting:
2 lesdagen

Kosten:
€399,-

Docent: 
Catharina van Bemmel