YIN BASICS

YIN Association | YIN Opleidingsinstituut | YIN Gilde

YIN BASICS

YIN Association | YIN Gilde

Velen denken dat onze hersenen de basis zijn van ons bewustzijn. Dat het de hersenen zijn die alles regelen op het gebied van voelen, denken en de lichamelijke processen. Niets is minder waar.

Je leert in YIN BASICS de functie van water in het lichaam en hoe je ermee kunt communiceren. Want hoewel iedereen bekend is met water, weten velen nog niet welke functie water heeft en wat het allemaal in ons doet. Hoe het in jou kan veranderen van structuur en hoe dat van invloed is op jou en je lichaam. Bindweefsel bestaat voor 98% uit water. Dit verbonden en gestructureerde water is de grootste informatiedrager in het menselijk lichaam. Dit water wordt geleid door waterwegen. We noemen dit tegenwoordig het Primo vasculaire systeem (PVS), ook wel bekend als de meridianen.

Contact maken met dit water in jouw lichaam geeft je de mogelijkheid om te ontdekken welke informatie er in jou gelegen is en welke boodschap je hierin mag gaan herkennen. Dit boeiend zelf onderzoek ga je aan, door Yin yoga houdingen in te nemen.
In de YIN BASICS worden ze uitgebreid beleefd, geschouwd en zowel functioneel, anatomisch, metafysisch, fysiologisch en energetisch uitgelegd. Je krijgt les in anatomie en komt erachter wat wel en niet mogelijk is in gewrichten, zodat je gaat herkennen wanneer je jezelf of iemand anders wel of niet gaat ondersteunen om een houding in te nemen.
Hoewel altijd gedacht wordt dat alle gewrichten van iedereen gelijk zijn en dus iedereen alle houdingen in wezen zou moeten kunnen innemen, klopt deze aanname niet. Inzicht in hoe gewrichten van mens tot mens kunnen verschillen en van daaruit kunnen begeleiden is van wezenlijk belang om in de houdingen nog meer te kunnen verdiepen.

Kortom, 2 modules waarin je de verbinding met jezelf gaat onderzoeken, beleven en verdiepen en waarin je jezelf (weer) in het licht gaat zetten. Maar ook om als (beginnend) YIN-docent/YIN-coach/YIN-therapeut of als yogadocent, zorgverlener of therapeut extra handvatten te ontplooien richting het begeleiden van de ander.
Yin Basics is niet alleen voor je eigen ontwikkeling maar ook om je professionaliteit te optimaliseren.

Opleidingsinformatie

Niveau cursus:
HBO+

Studiebelasting:
24 uur, 3 lesdagen.

8 uur online

praktijkoefening 150 uur. Totale studielast ca 280 uur

ECTS: 10

Certificaat:
Ja

Kosten:
€639,-

YIN BASICS 1

YIN BASICS 2