YIN Docent
Verrijk jezelf met een van onze YIN BASICS opleidingen.
Klik Hier
Therapeuten
Word YIN Therapeut!
Klik Hier
Advanced studies
Meer informatie
Vorige slide
Volgende slide

YIN Therapeut

YIN Therapie valt onder Integrative Medicine. In deze tijd van vernieuwing is Integrative Medicine steeds meer een wezenlijk deel van de holistisch werkende therapeut. Steeds vaker gaan regulier werkende fysiotherapeuten, oefentherapeuten en coaches vanuit hun professie op zoek naar een verbinding met een van de vele complementaire werkvormen. Men verlangt naar een meer holistische zienswijze welke direct toepasbaar is in het eigen vakgebied. Een integratie van regulier en complementair laat integratieve gezondheidszorg ontstaan.
YIN Therapie biedt hierin de mogelijkheid, omdat in de opleiding veel praktische handelingen en zienswijzen vanuit de wereld der complementaire geneeskunde bij elkaar gevoegd zijn. Hierbij moet men denken aan inzichten en handvaardigheden uit onder andere de TCM, de Ayurveda, Osteopathie en Manuele therapie, de Haptotherapie, Fascia- en Meridiaan leer, Epigenetica en spirituele psychologie. Gedurende de opleiding gaat men deze vaardigheden ook zelf toepassen en beleven en speelt de persoonlijke innerlijke ervaring een belangrijke rol in het leerproces.

Wil jij weten of de vakopleiding YIN Therapie bij jou past? Maak dan eerst kennis met de vereiste basismodules YIN BASICS Module 1 & 2.

Deze modules geven jou de eerste handvatten om te proeven aan wat YIN zowel voor jezelf en/of jouw cliënt kan betekenen.
Indien je elders al een erkende Yin opleiding hebt gevolgd, dan hoef je de Yin Basics niet meer te volgen.

De opleiding tot YIN Therapeut is een unieke, HBO+ geaccrediteerde, modulaire vakopleiding. Hetgeen wil zeggen dat je ECTS punten verdient per geslaagde module. Om de opleiding te voltooien heb je 240 ECTS punten nodig. Deze zijn standaard verdeeld over 4 jaar maar omdat de opleiding modulair is kan je deze helemaal in je eigen tijd volgen. De een haalt bijvoorbeeld de benodigde studiepunten in 2 jaar en de ander doet er 6 jaar over, beide zijn mogelijk.

Er is in deze opleiding rekening gehouden met de 10 hbo-competenties die ontwikkeld en gevoed dienen te worden binnen het hbo waardig onderwijs. Daarnaast is er rekening gehouden met alle CANMED rollen die binnen de gezondheidszorg bepalend zijn om het vak van zorgprofessional te verbinden met kennis, inhoud en professionaliteit binnen de huidige gezondheidszorg.

Deze competenties en CANMED rollen zijn verdeeld over de modules die tezamen 240 ECTS zijn. Hieronder een beknopt overzicht van de ECTS-puntenverdeling:

Vakinhoudelijke kennis (120 ECTS)
Therapeutische vaardigheden (30 ECTS)
Psychosociale basiskennis (PSBK) en Medische basiskennis (MBK) (40 ECTS)
Onderzoek Vaardigheden (30 ECTS)
Portfolio ( 10 ECTS)
Proeve van Bekwaam zijn (5 ECTS)
Acte van Voleinding (5 ECTS)

Eerste leerjaar

In het eerste studiejaar wordt de basis van Yin gelegd en gaat het over de algemene kennis met betrekking tot YIN.

Het eerste studiejaar rond je af met het inleveren van een belevingsverslag over de gevolgde modules. Als het resultaat van dit belevingsverslag positief bevonden wordt, ontvang je na afronding van het eerste jaar het certificaat YIN Practioner.

De modules die gevolgd en behaald dienen te worden voor het eerste jaar zijn:

 

Tweede leerjaar

Het tweede jaar bestaat uit een aantal modules die verdiepend ingaan op het eerste leerjaar.
Dit voor wat betreft theorie en toepassingsmogelijkheden binnen de praktijk van de YIN Therapie.
Er ontstaat een breder begrip van hoe het fysieke, het mentale, het emotionele en spirituele lichaam werkt.
YIN Medicine wordt hier als basis bij ingebracht en ook de Yin Advanced doet zijn intrede binnen het scholingsprogramma. Na het doorlopen van leerjaar 1 & 2 heb je de mogelijkheid om dit af te ronden met de Proeve van Bekwaamheid. Bij het behalen van deze dag ontvang je het certificaat van YIN Coach. Na het behalen van dit certificaat kun je nog gedurende twee jaar diverse aanvullende modules volgen om je kennis te verbreden en door te groeien naar meesterschap binnen de YIN Therapie.

De modules die gevolgd en behaald dienen te worden voor het tweede jaar zijn:

Derde leerjaar

In het derde studiejaar staat alles in het teken van jou en jouw eigen pad.
Wij bieden namelijk twee verschillende wegen aan die naar YIN Therapeut leiden. Waar de ene route je meeneemt op reis langs je organen. Gaat de andere route langs een pad van neurotransmitters en genetica.

In het derde leerjaar doen ook de YINtensives en Yintegrative Medicine hun intrede.

De modules die horen bij jaar 3 zijn:

Vierde leerjaar

In het vierde studiejaar staat het onderzoek centraal. Dit jaar zal je veel bezig zijn met persoonlijk onderzoek. Je leert kritisch kijken naar onderwerpen waarmee je in aanraking komt en ook overige analytische vaardigheden worden behandeld.

Als je het onderzoek gepresenteerd hebt, mag je de Acte van Voleinding gaan inplannen. En bij voltooiing van deze akte kun je je inschrijven als YIN Therapeut bij de VBAG (Vereniging Beroepen Andere Gezondheidszorg)

  • Onderzoek
  • Portfolio
  • Acte van Voleinding

Indien je nog vragen hebt over de YIN Therapeut opleiding. Stel ze gerust!

Benieuwd naar het studieplan voor YIN Therapeut?

Schrijf je hier in voor de opleiding YIN Therapeut

Vul het document in en stuur dit naar:
info@yinassociation.org